Web Cross

4 tips voor een (te) snel groeiende onderneming!

Geplaatst op

Je bent een tijd geleden je eigen onderneming gestart en het loopt allemaal op rolletjes. Maar je begint al te merken dat je ineens 10 keer zoveel klanten krijgt. Wat betekent dit voor je organisatie? Wat kan je nog wel doen en wat moet je wellicht gaan delegeren? Een snelle groei neemt namelijk een hoop gevolgen met zich mee. Daarom geven we in deze blog 4 tips die jou helpen met je groei! 

  1. Verzekeringen! 

Als er iets belangrijk is binnen een groeiende onderneming, dan is dat wel het afsluiten van de juiste verzekeringen. Het is natuurlijk erg lastig om te vertellen welke verzekeringen je dient af te sluiten, want dat is voor iedere onderneming anders. Wij persoonlijk zijn in ieder geval ontzettend fan van de voorraadverzekering. Met zo’n verzekering zijn je bedrijfsvoorraad en grondstoffen verzekerd. De bedrijfsvoorraad is namelijk in de meeste gevallen een groot onderdeel van het bedrijfskapitaal. Mocht er iets gebeuren, dan is het wel zo fijn als je verzekerd bent. Uiteraard zijn er nog veel meer verzekeringen die wellicht interessant zijn voor jouw onderneming. Doe hier goed onderzoek naar! 

  1. Optimaliseer je processen 

Wanneer je bedrijf hard aan het groeien is, overweeg je al heel gauw om nieuwe mensen aan te nemen. Vele handen maken licht werk, toch? Maar voordat je deze stap zet, sta even stil bij je huidige werkwijze en processen. Er zijn namelijk vast wel een aantal taken die je heel gemakkelijk automatiseert, waardoor je slimmer en efficiënter werkt. Zo krijg je extra ruimte om de groei van je onderneming op te vangen. 

  1. Nieuw personeel? 

Is het toch echt de hoogste tijd om nieuw personeel aan te nemen? Dan is het belangrijk dat je hier voldoende tijd voor neemt. Onder tijdsdruk neem je misschien wel mensen aan die niet geschikt zijn. Het juiste talent vinden op de arbeidsmarkt is vaak een uitdaging. Mocht je dit erg lastig vinden? Dan is er de mogelijkheid om een uitzendbureau of selectiekantoor in te schakelen. Zij helpen je vervolgens bij de zoektocht naar medewerkers! 

  1. Maak een netwerk van leveranciers 

Wanneer je onderneming hard aan het groeien is, is het belangrijk om te controleren of je leveranciers meegroeien. Misschien kunnen zij de groei helemaal niet volgen. Wanneer ze afhaken moet je extra leveranciers en dienstverleners zoeken, maar dat is moeilijker dan het lijkt. Je hebt daarom partners nodig waarop je kunt bouwen. Je zoektocht naar betrouwbare, nieuwe leveranciers vraagt tijd en brengt de nodige kopzorgen met zich mee. Begin hier daarom ruim op tijd mee en plan ook daadwerkelijk een vaste tijd in je agenda.

Gerelateerde berichten

Hoe moet je een WordPress website onderhouden?

Je hebt een WordPress website gemaakt. Of je dit nu helemaal zelf hebt gedaan of met behulp van een websitebouwer; na het lanceren van de website ben...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden