Web Cross

Een domeinnaam claimen, hoe doe je dat?

Geplaatst op

Wie een website of webshop wil opzetten, zal eerst een goede domeinnaam nodig hebben. Dit betekent dat je een aantal stappen moet doorlopen om te zorgen dat jij in het bezit komt van de naam die voor jou het meest geschikt is. Wanneer je het slim aanpakt, kan je eigenlijk al binnen enkele minuten aan de slag met het ontwikkelen van jouw website of webshop.

Een goede naam uitzoeken

Het begint allemaal met het zoeken naar een goede naam. Je wilt een naam kiezen die goed past bij wat je doet. Ook is het belangrijk om te zorgen dat je goed vindbaar bent. Daarnaast mag de naam nog niet in gebruik zijn. Daarom is een domeinnaam checken een belangrijke eerste stap. Voer de naam die je bedacht hebt in, in de tool van een hostingbedrijf, om zo te ontdekken of je de naam kan gebruiken. Is dat het geval? Dan kan je hem direct claimen.

De resultaten bekijken

De domeinnaam die je bedacht hebt is vaak in verschillende varianten te krijgen. Dat komt doordat er meerdere zogenaamde extensies zijn die je kan gebruiken. Wanneer je in de tool de naam van jouw wensen hebt ingevuld, kan je zien welke extensies er nog beschikbaar zijn. Zo weet je dus direct welke voor jou geschikt kan zijn. Ook weet je wat het je zal gaan kosten.

Een hostingbedrijf inschakelen

De domeinnaam claimen doe je altijd met de hulp van het hostingbedrijf. Zelf alles vastleggen is eigenlijk niet mogelijk als je niet thuis bent in deze wereld. Bovendien kan je er dan ook nog eens zeker van zijn dat alles goed verzorgd wordt. Dat gaat niet alleen maar om de juiste naam, maar ook om alle zaken eromheen, zoals de hosting. Zo kan je dus ook direct aan de slag met het werk dat je voor ogen hebt met je website of webshop. Het is dus ook wel heel gemakkelijk te realiseren door hulp te krijgen.

Elke keer weer opnieuw

Deze manier van werken hoef je niet slechts één keer toe te passen. Je kunt dit iedere keer opnieuw doen wanneer je een andere website begint. Ook kan je domeinnamen claimen die allemaal naar dezelfde website doorgelinkt worden. Zo ben je dus ook via meerdere wegen te bereiken. Dit kan bijvoorbeeld slim zijn wanneer je veel gelijkende namen claimt. Op die manier kan je voorkomen dat anderen meeliften op jouw succes.

Gerelateerde berichten

Hoe moet je een WordPress website onderhouden?

Je hebt een WordPress website gemaakt. Of je dit nu helemaal zelf hebt gedaan of met behulp van een websitebouwer; na het lanceren van de website ben...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden