Web Cross

Een startup oprichten: de tips!

Geplaatst op

Veel mensen beginnen een startup tegenwoordig. Dit komt omdat ze zoveel vrijheid ervaren wanneer ze zelf aan het ondernemen zijn. Daar is natuurlijk wel wat voor te zeggen, want je hoeft geen rekenschap af te leggen aan mensen die zogenaamd boven je staan. Daarnaast is het ook zo, dat wanneer je bedrijf goed loopt, je veel meer geld kunt verdienen dan wanneer je in een baan zit. In deze blog geven we je een aantal tips om zelf je startup gemakkelijker op te kunnen richten.

Koop tweedehands apparatuur 

Om te beginnen is het gemakkelijk om tweedehands apparatuur te kopen, Je kunt bijvoorbeeld tweedehands printers kopen. Deze zijn namelijk net zo goed als nieuwe. Natuurlijk zijn het geen printers van de schroot; ze zijn nagekeken door experts en goed bevonden. Zo kun je er jaren mee doen zonder dat je de prijs voor een nieuwe printer hoeft te betalen. 

Kijk naar samenwerkingsmogelijkheden

In sommige gemeenten zijn er ruimte geschapen waar je met meerdere zelfstandig ondernemers kunt werken. Dit zijn dan allemaal starters die in een ruimte van de gemeente voor een laag bedrag of zelfs gratis hun onderneming kunnen runnen. Het hele idee van deze ruimtes is dat ondernemers gaan samenwerken en dat er nieuwe zakelijke initiatieven ontstaan. Het is dus erg belangrijk dat je een netwerk opbouwt met zakelijke klanten en zakenpartners. Op deze manier is het mogelijk om bepaalde taken uit te besteden, te verdelen en jezelf zelfs te specialiseren in nieuwe aspecten van je vak of de markt. 

Geef niet teveel geld uit aan dingen die niet nodig zijn 

Er wordt bij het opstarten van een startup vaak geld over de balk gegooid. Denk aan onnodige cursussen, lezingen symposia en allerlei andere zaken die niet direct nieuwe kennis opleveren. Een uitzondering kun je hierop maken wanneer het bijvoorbeeld zo is dat je hoogstwaarschijnlijk nieuwe klanten kunt strikken of zakenpartner kunt ontmoeten. Anders is het totaal de moeite niet. Veel van de informatie die de sprekers te vertellen hebben is een herhaling van wat al sinds de jaren 80 verteld wordt en dus zonder moeite op YouTube te vinden is. Educatie is natuurlijk goed, je kunt één of twee naslagwerken over bedrijfskunde of zaken doen openslaan, daar staat een samenvatting in van de meest gangbare theorieën en methoden die sinds de 20e eeuw van belang zijn.

Verder raden we je aan om de abonnementen die je af moet sluiten om de communicatie van je bedrijf op orde te hebben, goed te onderhandelen. Er zijn zakelijke tarieven beschikbaar, maakt daar dan ook gebruik van.

Gerelateerde berichten

Hoe moet je een WordPress website onderhouden?

Je hebt een WordPress website gemaakt. Of je dit nu helemaal zelf hebt gedaan of met behulp van een websitebouwer; na het lanceren van de website ben...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden