Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om backlinks te kopen. Dit is namelijk een effectieve manier om hoger in Google te geraken. Toch moet je oppassen, want niet elke backlink dat je koopt is even goed. Wil je goede backlinks kopen? We vertellen je waarop je moet letten!

De kwaliteit

Tegenwoordig draait het bij backlinks steeds meer om kwaliteit in plaats van kwantiteit. Helaas is niet elke backlink van even goede kwaliteit en zijn kwalitatieve backlinks eerder moeilijk te vinden. Het is belangrijk dat je de kwaliteit nagaat, omdat het anders weinig uit zal halen. Slechte backlinks kunnen zelfs schadelijk zijn voor je bedrijf. Koop dus enkel backlinks bij een erkend linkbuilding bureau dat bekendstaat voor zijn kwaliteit.

De relevantie van de backlinks

Naast kwaliteit, is ook de relevantie erg belangrijk. De backlink kan het best zo goed mogelijk aansluiten bij de tekst van de website. Als er op een natuurlijke manier een backlink ontstaat, dan is dit altijd het geval, maar wanneer je een backlink koopt is dat niet per se zo. Je kan er het ook best rekening mee houden dat je backlinks koopt die geplaatst worden in unieke, relevante en relatief lange tekst van circa 600 woorden.

De techniek

Ook de techniek speelt een belangrijke rol als je goede backlinks wilt vinden. Belangrijk is voornamelijk dat de verschillende sites niet over hetzelfde IP-adres beschikken, anders zullen de links niet veel uithalen.

 Zorg dus altijd dat je goed op de hoogte bent voordat je backlinks koopt

Voordat je zomaar backlinks begint te kopen, is het belangrijk dat je zoveel mogelijk informatie inwint over het bedrijf. Zijn ze betrouwbaar? Wat zijn de klantenervaringen? Daarnaast is het ook belangrijk om al je vragen te stellen en zoveel mogelijk duidelijkheid te krijgen. Zo weet je waar jij je aan kan verwachten!