Web Cross

Google’s bril: waarom SEO voor bedrijven belangrijk is?

Geplaatst op

Veel merken en bedrijven weten niet precies wat SEO is, en wat ze er aan hebben. In de blog nemen we je mee langs de verschillende voordelen die SEO (search engine optimization) voor je bedrijf heeft. Lees snel verder en kijk hoe jij hoger kunt komen in de zoekresultaten!

Organische zoekresultaten zijn de primaire bron van websiteverkeer.

Organisch zoeken maakt een groot deel uit van de websiteprestaties van de meeste bedrijven, op basis hiervan komen mensen op je site en zullen al dan niet een aankoop doen. Ze zoeken een product om het te kopen of ze willen er informatie over. Het is belangrijk dat je deze opties biedt zodat de klant zijn acties (browsen en kopen) kan vervolgen op je site. Er zijn een aantal redenen waarom SEO belangrijk is voor je bedrijf:

·        SEO bouwt vertrouwen en geloofwaardigheid op

Het doel van SEO is een basis te leggen voor een website. De hele website moet doorspekt zijn van SEO elementen, zoals keywords, een duidelijke layout met duidelijke koppen en heldere beschrijvingen van bijvoorbeeld foto’s op je site (verborgen aan de achterkant van je site). Het idee is dat Google kan zien wat voor inhoud er op de site staat. Zo kan deze inhoud beoordeelt worden, of het kwalitatief hoogstaand is of niet. Is dit volgens Google zo, dan wordt de pagina als hoogrelevant beschouwd voor mensen die zoeken op dat specifieke onderwerp. Zo komt de pagina hoger in de zoekresultaten van Google. Het gaat om het verkrijgen van autoriteit: je pagina brengt unieke content die waardevol is. Autoriteit opbouwen kost tijd, want je moet het verdienen. Wanneer er veel mensen reageren op jouw content en het zelfs delen, dan ziet Google dit als positief: het is een signaal dat je content relevant is. Dus uiteindelijk bouwt SEO vertrouwen en geloofwaardigheid op.

·        Goede SEO betekent een betere gebruikerservaring

Iedere ondernemer die online zit met zijn of haar bedrijf, wil hoger komen in de zoekresultaten om zo maximale zichtbaarheid op internet te hebben, want dat betekent dat er meer kans is dat er een product van hun verkocht wordt. Weinig ondernemers beseffen dat een optimale gebruikerservaring een groot deel van het bereiken van deze doelstellingen uitmaakt. Google heeft geleerd hoe ze een gunstige of ongunstige gebruikerservaring moet vaststellen, daarom is een positieve gebruikerservaring een cruciaal element geworden voor het succes van website in termen van zoekresultaten. Kwaliteit SEO omvat het bewerkstelligen van een positieve gebruikerservaring die gunstig uitpakt voor de ranking van het bedrijf in de zoekresultaten van Google.

·        Lokale SEO betekent meer betrokkenheid, verkeer & conversies.

Met de opkomst van de mobiele telefoon als interface tussen mensen en het internet, zijn lokale zoekresultaten een fundamenteel onderdeel geworden van het succes van kleine en middelgrote ondernemingen. SEO-specialisten richten zich steeds meer op het optimaliseren van websites, zodat ze lokaal (dus in de buurt van het specifieke bedrijf) gemakkelijk gevonden worden. Lokale optimalisaties richten zich op specifieke steden, regio’s en zelfs straten, om zo op lokaal niveau een bedrijf te laten scoren in de zoekresultaten van Google. Zoekwoorden die bij lokaal optimaliseren veel gebruikt worden zijn bijvoorbeeld: schoenen kopen Amsterdam Kalverstraat. Ook worden vaak lokale thema’s, citaten en backlinks gebruikt. Denk ook aan plaatselijke aanbiedingen die relevant zijn voor de locatie en de bedrijfssector waarin een bedrijf zich beweegt.

Conclusie

Je zou SEO kunnen zien als kijken door Google’s bril, om zo een website op te zetten waarmee je scoort, omdat Google deze als relevant en kwalitatief hoogstaand ziet. SEO is een methode of systeem waarbinnen alles gericht is op het aanbieden van content van hoge kwaliteit, dit met als doel de gebruiker van de zoekmachine te geven waar hij of zij naar op zoek is. Daarom is SEO voor bedrijven zo belangrijk.

Gerelateerde berichten

Hoe vind ik informatie over SEO?

Het is overduidelijk dat je tegenwoordig SEO moet verwerken in de content van je website om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google. Als je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden