Web Cross

Handige technische snufjes voor thuis

Geplaatst op

Met de jaren groeien de mogelijkheden voor technische applicaties voor binnen en buiten het huis. Vandaag concentreren wij ons op allerlei handige dingen die je thuis kunt realiseren en waarbij je het gemak van het wonen kunt vergroten. Eigenlijk hebben we het dan over domotica. Tegenwoordig spreek je dan over diensten van buiten het huis die via technische middelen vanuit het huis aangestuurd worden. Veel van dit soort zaken is geautomatiseerd. Je kan bijvoorbeeld denken aan het bestellen van een pizza via Thuisbezorgd. Daar zit een stukje automatisering achter. We nemen het allemaal met je door in deze blog.

Google Home als zeer handige applicatie 

Één van de meest handige applicaties van dit moment is Google Home. Via deze applicatie kun je bijvoorbeeld allerlei zaken in een woning activeren. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van de temperatuur van de verwarming in je woning. Daarbij is het ook mogelijk om via spraakcommando’s bijvoorbeeld een bericht te versturen of een dienst aan te sturen.

In feite is het aanzetten van Netflix en een film uitzoeken ook al een manier om een dienst buiten het huis vanuit het huis te bedienen. Hoewel Netflix al enige jaren oud is, blijft het natuurlijk een wonderlijk gegeven dat je zelf kan bepalen welke film, uit de collectie natuurlijk, op je tv scherm verschijnt. Ook YouTube is een fenomeen dat vroeger echt niet bij je opkwam dat het mogelijk was. 

Wil jij dat je tv op een mooie strakke standaard te zien is in de kamer? Dan raden we je aan om eens te kijken op https://vebos.nl/, daar hebben ze ook een hele mooie speaker standaard.

Robotstofzuiger 

Steeds meer mensen hebben ontdekt dat het niet meer nodig is om elke keer zelf te stofzuigen. Wij bedoelen niet dat je dan de buurman of je vriend of vriendin altijd aan het werk zet. Het gaat er in dit geval omdat er een robot bestaat die het voor jou kan. En je hoeft helemaal niet bang te zijn dat dit apparaat van de trap valt, omdat je hem gerust op de overloop kunt laten rondrijden, het ding detecteert zelf wanneer de trap daar is en stopt zodat hij niet valt. Met deze apparaten is het erg belangrijk dat je ze zelf de kamer laten scannen die gestofzuigd moet worden op deze manier ontstaat er een soort map in het geheugen van het apparaat waardoor het precies weet waar de uiteinden van de kamer zijn. Ook tijdens het stofzuigen scant het apparaat de kamer en wanneer er afwijkingen zijn, bijvoorbeeld omdat je een stoel verplaatst hebt, dan wordt dit geregistreerd. Dit is superhandig als je echt zelf geen zin hebt om elke keer de stofzuigen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden