Web Cross

Hoe moet je een WordPress website onderhouden?

Geplaatst op

Je hebt een WordPress website gemaakt. Of je dit nu helemaal zelf hebt gedaan of met behulp van een websitebouwer; na het lanceren van de website ben je nog niet klaar. Het is namelijk erg belangrijk dat je je WordPress website goed onderhoudt. Een goed onderhouden site zorgt niet alleen voor een betere gebruikerservaring, maar houdt ook hackers buiten de deur. In deze blog ontdek je een aantal handige tips om je WordPress website goed te onderhouden. 

Je website up-to-date houden

Een van de belangrijkste stappen bij het onderhouden van een WordPress website is het uitvoeren van updates. WordPress zelf voert regelmatig updates uit, maar ook is het belangrijk dat je de nieuwste versie van thema’s en plug-ins download. Nieuwere versies zorgen voor meer gebruiksvriendelijkheid voor de bezoeker, maar ze bevatten ook veiligheidsverbeteringen. Door deze updates te doen, beveilig je je website dus nog beter. 


Een tip van ons: maak eerst een back-up van je website voordat je alle updates uitvoert. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

Verbeter de snelheid en prestaties

Naast het uitvoeren van updates raden we aan om de laadtijd van de website regelmatig te checken. Snelle laadtijden zijn namelijk erg belangrijk voor een positieve gebruikerservaring. Maar dit is niet het enige: Google kijkt er ook naar bij het bepalen van je score in de zoekresultaten. Optimaliseer afbeeldingen en gebruik caching om de laadtijd van je website zo snel mogelijk te maken. En onthoud dat wanneer je website nu erg snel is, dit over een aantal weken heel anders kan zijn. 

WordPress onderhoud uitbesteden

Het onderhouden van een WordPress website is erg belangrijk, zowel voor de functionaliteit van de site als voor de zoekmachineoptimalisatie. Veel mensen denken dat ze klaar zijn na het creëren van een website, maar dit is helaas niet zo. Een website vergt altijd onderhoud. Heb je hier zelf geen tijd voor? Of weet je niet zo goed hoe je dit het beste kunt aanpakken? Laat dan WordPress onderhoud uitbesteden aan een professional, zoals Bas Martens. Zo weet je zeker dat je site altijd veilig en up-to-date is. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden