Web Cross

Tips bij het overbrengen van je boodschap

Geplaatst op

Wanneer je een bepaalde boodschap wilt overbrengen naar je publiek, dan wil je dit natuurlijk goed doen. Je wilt voorkomen dat ze de boodschap niet begrijpen of verkeerd begrijpen. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten, om ervoor te zorgen dat je jouw boodschap goed overbrengt. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Visualiseer je boodschap

Video is een goede manier om je boodschap simpel en duidelijk over te brengen, bijvoorbeeld door een uitlegfilm. Je kunt een uitlegfilm laten maken, waarin je jouw boodschap duidelijk verwerkt. Met de uitlegfilm kun je direct een groot publiek bereiken, als dat je doel is. Ook voor het verstrekken van informatie binnen je bedrijf, is een uitlegfilm ideaal. Zo kun je namelijk de informatie verspreiden onder je collega’s en kunnen zij dit op hun eigen moment tot zich nemen. Ook kunnen de kijkers van het filmpje het filmpje opnieuw bekijken, zodat ze alles nog beter begrijpen.

Begin met het belangrijkste

Wil je ook informatie vertellen aan je publiek, begin dan met de belangrijkste informatie. Een mens heeft namelijk een vrij korte aandachtsboog. Daarom is het belangrijk om vooraf goed te bepalen wat je het belangrijkste vindt. Die informatie wil je namelijk als eerste vertellen, zodat je publiek dit goed ontvangt en nog gefocust aan het luisteren is als je dit aan het vertellen bent. Dit zie je ook terug in nieuwsberichten, waarbij de belangrijkste informatie bovenaan staat en de rest van de informatie steeds minder belangrijk is.

Verbind met je publiek

Hoe ziet je publiek eruit? Zijn het oudere of juist hele jonge mensen, hebben ze wel of geen kennis van het onderwerp waarover je gaat vertellen? Je communicatie dien je daarop aan te passen, zodat zij begrijpen wat je wilt vertellen. Je kunt ook bepaalde kenmerken van je publiek gebruiken om hun aandacht te trekken. Sportief publiek kun je interesseren met een anekdote over een bepaalde sport, zolang je het linkt met je boodschap. Als je zelf iets vertelt voor het publiek, kun je ook hun reacties peilen. Zie je onbegrip, dan kun je hierop anticiperen. Op die manier zorg je ervoor dat je publiek je begrijpt en de boodschap goed ontvangt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden