Web Cross

Tips voor bij het huren van een laptop

Geplaatst op

Het huren van een laptop is niet iets dat je geregeld doet. Een laptop huren is voor veel mensen een grote aankoop en dus is het wel belangrijk dat je een laptop uitkiest die goed bij je past. De laptop die je uiteindelijk kiest moet beschikken over voldoende vermogen. Wil je bijvoorbeeld aan de slag gaan met het bewerken van foto’s of video’s, dan heb je niet genoeg aan een instapmodel. Ben je enkel op zoek naar een laptop waarmee je Word kunt gebruiken en die je makkelijk kunt meenemen naar werk en school, dan heb je vaak aan een kleinere en minder krachtige laptop genoeg.

De beste optie voor jou

Uiteindelijk is de beste laptop voor jou een laptop die wel alles heeft wat je zoekt, maar niet te duur is. Wat in ieder geval handig is om naar te kijken, is of je het geheugen kunt uitbreiden. Mocht je na verloop van tijd behoefte hebben aan meer ruimte voor je bestanden, dan kun je het geheugen gemakkelijk uitbreiden en hoef je geen andere laptop te huren. Let bij het huren van een laptop hiernaast ook op het formaat. Het kan zijn dat je een laptop zoekt die je overal mee naartoe kunt nemen. Kleinere laptops in lagere prijsklassen zijn vaak niet zo krachtig. Laptops die erg goede prestaties kunnen leveren, zijn vaak dikker en hierdoor minder makkelijk mee te nemen. Een laptop die zowel makkelijk mee te nemen is als over voldoende kracht beschikt is vaak duurder.

Het budget is bepalend

Net als bij eigenlijk alle punten is het budget dat je hebt bepalend voor welke laptop je het beste kunt huren. Heb je niet zoveel geld over voor een laptop, dan kun je ook niet verwachten dat je een topproduct krijgt. Denk ook aan de grootte van het scherm. Een laptop die veel onderweg gebruikt moet worden, heeft vaak een kleiner scherm. Dit maakt het makkelijker om de laptop in de trein of het vliegtuig uit te klappen en te gebruiken. Heb je de laptop eigenlijk altijd op een vaste plek staan en wil je juist een groter scherm, dan kun je beter een laptop van 15 of 17 inch huren. Op dit type laptop kun je namelijk meer zien en makkelijker films kijken of foto’s bewerken.

Kijk naar de processor

De kracht van je laptop wordt vooral bepaald door de processor die in de computer zit. Er zijn verschillende soorten computers met verschillende soorten processors te koop. De processor bepaalt dus de prestaties van je laptop en voor een laptop waarom je video’s wilt bewerken of een laptop waarom je wilt gamen heb je een sterke processor nodig. Minder krachtige processors zijn goed genoeg voor het surfen op het internet, maar bieden je niet de mogelijkheid tot het spelen van games of het bewerken van foto’s en video’s. Sterkere processors van het merk Intel zijn bijvoorbeeld de i7 processors. De i5 is gemiddeld en de i3 wat minder sterk. Intel heeft ook processors zoals de Intel Pentium en de Intel Celeron, maar deze zijn minder krachtig. Ben je op zoek naar een mini laptop, kijk dan eens op Studiepc.nl.

Gerelateerde berichten

Hoe moet je een WordPress website onderhouden?

Je hebt een WordPress website gemaakt. Of je dit nu helemaal zelf hebt gedaan of met behulp van een websitebouwer; na het lanceren van de website ben...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden