Web Cross

Tips voor de inzet van goed werkgeverschap

Geplaatst op

Als werkgever zorg je goed voor je personeel. Dat gaat een stuk verder dan alleen een mooi salaris. Het gaat namelijk ook over het bieden van doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden, een goede werk-privébalans en een goede sfeer binnen je onderneming. Goed werkgeverschap is ook het steunen van je werknemer als het even minder gaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ziekte of arbeidsongeschiktheid. Kort samengevat: goed werkgeverschap is ontzettend belangrijk. Hoe zet je goed werkgeverschap in? Dat lees je in deze blog

Indirecte zorgplicht 

De werkgever moet op grond van de indirecte zorgplicht van artikel 7:611 BW een voorziening treffen voor de eventuele schade van werknemers. Dit doet de werkgever door een aparte, herkenbare vergoeding waarmee werknemers in staat zijn een toereikende verzekering te sluiten. Daarnaast kan een werkgever aanvullende verzekeringen afsluiten om zelf dit risico te verzekeren. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de wegasverzekering of de werknemersschadeverzekering. Vraag onafhankelijk verzekeringsadvies aan om te bepalen welke verzekeringen voor jouw onderneming nodig zijn. 

Stimuleer een gezonde leefstijl 

Je kunt je medewerkers natuurlijk niet verplichten om een gezonde leefstijl aan te houden, maar je dient in ieder geval wel bewustzijn te creëren. Doe dit uiteraard zonder je te bemoeien met elke medewerker apart. Probeer in plaats daarvan trainingen te faciliteren over omgaan met stress, zorg voor zit/sta bureaus, biedt medewerkers een gezondheidscheck en faciliteer sportmogelijkheden. 

Ruimte voor ontwikkeling 

Iedereen heeft de capaciteit en wil om te groeien en ontwikkelen. Of het nou naar een leidinggevende functie is of inhoudelijk, je medewerkers zitten vol ambitie. Erken deze ambitie ook en geef ruimte voor ontwikkeling en groei. Dit betekent niet dat je op alles en elke situatie ja hoeft te zeggen, maar iemand echt zien en erkennen en meedenken over zijn of haar groei is een goede eerste stap. Stel hierbij ook een opleidingsbudget vast zodat iedereen zelf bepaalt op welke manier deze ontwikkeling plaatsvindt. 

Zoek verbinding 

We kennen ze allemaal wel. De werkgever die aangeeft dat de deur altijd open staat, maar zelf nooit contact zoekt met werknemers. Vaak zijn deze werkgevers ook verbaasd dat niemand over de drempel stapt. Het komt namelijk nog te vaak voor dat deze drempel voor medewerkers hoog kan aanvoelen. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je zelf verbinding zoekt met je medewerkers. Zoek ze op, zie ze aan het werk, maak een babbeltje en werk zelf ook mee. Zorg dat je dichtbij ze staat om echt te horen wat er gebeurt en wat zij nodig hebben.

Gerelateerde berichten

Hoe moet je een WordPress website onderhouden?

Je hebt een WordPress website gemaakt. Of je dit nu helemaal zelf hebt gedaan of met behulp van een websitebouwer; na het lanceren van de website ben...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden