Web Cross

Veiligheid online: zeer belangrijk

Geplaatst op

Internet is een geweldig medium, maar er komen ook wel wat risico´s bij kijken. Daarom is het belangrijk deze zoveel mogelijk uit te sluiten door in te zetten op een superieure veiligheid als het gaat over je online aanwezigheid en klantcontact. Wanneer jij een ondernemer bent met een website, dan is het natuurlijk essentieel dat je klanten kunnen vertrouwen op een veilig afhandeling van het betalingsverkeer. Nog vele meer zaken zijn belangrijk, zoals de veiligheid van de klantgegevens bijvoorbeeld. Er zijn manieren om deze veiligheid te garanderen. Dit willen we even graag met je doornemen. 

Website testen

Online worden er heel wat gegevens verstuurd. Ook gaat het hierbij om gegevens waar criminelen hun slag mee kunnen slaan. Denk aan bankgegevens. Wanneer jij een ondernemer bent met een online webshop, of iets van dien aard, dan is het zeker een goed idee om te laten testen door een onafhankelijk bureau of je website 100% veilig is. Je kunt dan gebruik maken van een website veiligheidstest. Daarna wordt vaak een diepgaande pentest uitgevoerd. Een Pentest website, wat is dat nu weer? Horen we je zeggen. Een bureau zet daarbij ethische hackers in (computer specialisten die in computers en systemen kunnen inbreken) om de systemen waar je gebruik van maakt te testen. Zo garandeer je de veiligheid. 

Wat je zelf al kunt doen? 

Zorg ervoor dat je alleen zaken doet met betrouwbare app en software ontwikkelaars. Ga voor een website en hosting van een hoge kwaliteit. Kies voor een gedegen coderingssysteem op je website. Maak gebruik van diensten als paypal of Ideal om betalingen voor je klanten mogelijk te maken. Naast de online infrastructuur die we hierboven beschreven hebben, is het ook goed om de wachtwoorden die je gebruikt aan alle eisen te laten voldoen. Dus hoofdletter, verplicht aantal tekens en cijfers. 

Al met al best wel wat zaken waar je aan moet denken. Wil je het eens doorspreken met de experts op dit gebied, neem dan gerust contact op met cyberant.com. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden