Web Cross

Wat is nu de definitie van linkbuilding precies?

Geplaatst op

Je herkent het wel je bent continue bezig met je website en je ziet vaak de term linkbuilding voorbij komen. Om deze reden is het goed om te kijken naar definitie van linkbuilding zodat je ook weet wat het is. Linkbuilding is een ander woord voor het vergaren van relevante links naar jouw website. Doordat deze methode wordt toegepast zul je merken dat je hogere posities op zoekwoorden in de zoekmachines van Google zult krijgen. Als jouw website hoger in Google staat zal dit uiteindelijk leiden tot meer bezoekers en dat is natuurlijk het ideale doel dat je wilt bereiken. Een hoge autoriteit helpt hier ook bij. Het krijgen van een hoge autoriteit gebeurd doordat website naar jouw website gaan linken. Hierdoor krijg jij een beter linkprofiel. Maar wat is een linkprofiel nu precies?

Wat is een linkprofiel?

Linkbuilding in seo is een belangrijk onderdeel. Hierbij worden namelijk binnenkomende links naar je website verkregen en deze links noemen we ook wel backlinks. Deze backlinks kun je vervolgens weer vergelijken met een stem. Des te meer stemmen jij krijgt des te waardevoller Google jouw website vindt. Hierbij is het wel goed om te benoemen dat er nuances te maken zijn. Google maakt namelijk een onderscheid tussen relevante en niet relevante backlinks. Daarnaast is het ook nog goed om te bekomen dat niet iedere link even zwaar meetelt. Een nieuwswebsite zal namelijk op het gebied van autoriteit hoger scoren dan bijvoorbeeld een backlink van de lokale bakker. Des te meer autoritaire links je verkrijgt des te beter je website zal scoren in Google. Om deze reden is het dus goed om je linkprofiel in de gaten te houden en om deze structureel te doen vergroten.

Linkbuilding uitbesteden

Ben jij overtuigd om ook aan linkbuilding te gaan doen? Dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor een partij waarbij je linkbuilding uitbesteden. Als je hiervoor kiest weet je zeker dat een specialist je kan ondersteunen. Zoals reeds beschreven is het krijgen van autoritaire links een belangrijk proces als je hoger wilt scoren in de zoekmachines van Google. Veel mensen willen dit, maar hebben geen verstand van hoe het in werkelijkheid gaat. Als je dan toch besluit om het zelf te doen kan het zijn dat Google je website een penalty geeft waardoor je website in de zoekmachines wegzakt. Dit wil je absoluut voorkomen.

Om deze reden is het aan te raden om te kijken naar een specialist die je kan helpen bij het vergaren van kwalitatieve links. Als je dit namelijk doet weet je zeker dat je er alles aan doet om je linkprofiel een boost te geven. Dat is natuurlijk erg fijn want hierdoor zullen de zoekwoorden waar jij op wilt gaan scoren ook daadwerkelijk gaan stijgen. Als je namelijk besluit om aan linkbuilding uitbesteden te doen weet je zeker dat specialisten aan het werk gaan met een netwerk van kwalitatieve links. 

Gerelateerde berichten

Hoe vind ik informatie over SEO?

Het is overduidelijk dat je tegenwoordig SEO moet verwerken in de content van je website om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google. Als je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden