Web Cross

Werken met React, waar begin ik?

Geplaatst op

React is een JavaScript-bibliotheek die wordt gebruikt voor het bouwen van gebruikersinterfaces. Het is een van de meest populaire bibliotheken voor front-endontwikkeling en wordt gebruikt door bedrijven zoals Facebook, Instagram en Netflix. Als u net begint met React, zijn er een aantal fundamentele concepten die u moet begrijpen voordat u aan de slag gaat.

Componenten

Een component is een bouwsteen van uw applicatie. Het is een geïsoleerd stukje code dat een specifieke functionaliteit uitvoert. Het kan bestaan ​​uit HTML, CSS en JavaScript en kan herbruikbaar zijn in uw applicatie. Componenten kunnen gegevens ontvangen via props (properties) en kunnen hun eigen interne toestand bijhouden met behulp van de useState-hook. Het is belangrijk om componenten goed te structureren en te ontwerpen, zodat ze gemakkelijk te begrijpen, te onderhouden en te hergebruiken zijn.

JSX

JSX is een uitbreiding van JavaScript die wordt gebruikt in React om componenten te maken. Het stelt ontwikkelaars in staat om HTML-achtige syntaxis te gebruiken in hun JavaScript-code, wat het gemakkelijker maakt om gebruikersinterfaces te maken. JSX kan er in eerste instantie intimiderend uitzien, maar het is eigenlijk heel eenvoudig te begrijpen en te gebruiken.

Props

Props zijn de manier waarop u gegevens doorgeeft aan uw componenten. U kunt props gebruiken om verschillende versies van een component te maken die dezelfde basisfunctionaliteit hebben, maar verschillende gegevens weergeven. Props zijn onveranderlijk, wat betekent dat een component zijn eigen props niet kan wijzigen. Dit helpt bij het voorspelbaar maken van uw code en het verminderen van fouten.
Met een cursus React Fundamentals leer je alles over het werken met het programma en de achtergrond ervan. Bij SpiralTrain kun je deze en nog veel meer developer cursussen vinden.

Gerelateerde berichten

Hoe moet je een WordPress website onderhouden?

Je hebt een WordPress website gemaakt. Of je dit nu helemaal zelf hebt gedaan of met behulp van een websitebouwer; na het lanceren van de website ben...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden